2016. február 4., csütörtök

Sajtkompót- avagy amit akkor kell enni,ha borozol/sörözöl

Történt, hogy egy éjjel meglátogattak az inspirációmanók és elhozták nekem eme ötletet, hogy készítsek sajtból kompótot. Csak vicceltem... egy ír kocsmában volt ilyen (beégettem magam, pacsiii). De komolyra fordítva a szót, házi fejlesztés és isteni dolog én komolyan mondom. És akkor a legjobb, ha minél tovább pihen a hűtőben.




Ami kell hozzá:

-szeretet
-sajt, camambert (most valljam be,hogy nem jutott eszembe mi a neve és percekig kerestem...még jó, hogy google a barátunk :3 ) - egyébként a legjobb,ha sikerül olyat találnunk ami pár napon belül lejár...akcióban szoktak lenni és ilyenkor nevetséges összegekért vagdossák az emeberhez,pedig ilyenkor a legjobb
-hagyma (lila,vörös)
-jó családi háttér
-olívaolaj
-szárított paradicsom
-chili
-fokhagyma
-mehet bele egy kis pizza vagy zöldfűszer is

Az elkészítés nem nagy kunszt, egy befőttesüvegbe mindent szépen rétegezve berakunk.Betesszük a hűtőbe és, ha lehet egy hétig ki sem vesszük.




Fogyasztása mellé filmnézést,beszélgetést és bort ajánlok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése